Veelgestelde vragen

Account aanmaken en aanmelden voor de workshops

Voor wie?
De Digitale Leerweken zijn bedoeld voor alle professionals werkzaam in de soa- en hiv-bestrijding zoals sociaal-verpleegkundigen, hiv-consulenten, GGD-artsen en doktersassistenten. Maar ook voor professionals die zijdelings te maken hebben met soa, hiv en seksualiteit zoals jeugdverpleegkundigen, verpleegkundigen AZC, justitieel verpleegkundigen, verloskundigen en andere verpleegkundigen en artsen. Tijdens de Digitale Leerweken kun je diverse workshops volgen over soa, hiv en seks. Je logt in wanneer het jou uitkomt en kiest een workshop die bij jouw werkveld past.

Wanneer?
De Digitale Leerweken vinden plaats van 19 november tot en met 16 december 2018. Tijdens de Digitale Leerweken ben je samen met andere professionals online aan het leren. Omdat er in dezelfde periode veel mensen in de leeromgeving actief zijn kun je informatie uitwisselen en discussiëren.

Inlogcode/wachtwoord vergeten?
Klik op de homepage rechtsboven op ‘login’ en vervolgens op 'Ben je je gebruikersnaam of wachtwoord vergeten?'. Volg de instructies.

Gratis?
Ja, meedoen aan de Digitale Leerweken is gratis (ongeacht het aantal workshops dat je volgt).

Hoe maak ik een account aan voor de Digitale Leerweken?
Volg deze stappen om je in te schrijven voor De Digitale Leerweken:

  • Klik op de homepage rechtsboven op ‘login’.
  • Klik vervolgens op ‘Nieuw account maken’.
  • Lees en accepteer onze huisregels. 
  • Je komt nu in het inschrijfformulier. Vul hier jouw gegevens in. De vakjes met een * zijn verplicht.
  • Na het invullen klik je op 'Maak mijn nieuwe account aan'.
  • Je ontvangt een bericht op het door jou opgegeven e-mailadres.
  • Door op de link in het e-mailbericht te klikken, bevestig je jouw aanmelding voor de Digitale Leeromgeving. 
  • Je komt nu op de homepage van De Digitale Leerweken. Hier vind je alle informatie over de workshops. 
  • Je kunt je inschrijven voor de workshops en hebt (vanaf 19 november) toegang tot de workshops. 

Wij adviseren om Chrome te gebruiken als internetbrowser.  

Hoe kan ik mijn profiel aanpassen?
Je past je profiel aan door op de homepage rechtsboven op je naam te klikken. Vervolgens klik je op 'profiel'. En vervolgens op 'wijzig je profiel'. Het doel van het invullen van je profiel is om jezelf uitgebreider voor te stellen aan medecursisten. Je kunt de gegevens op jouw profielpagina wijzigen of aanvullen en ook een foto van jezelf uploaden. ‘Wijzig profiel’ en dan ‘gebruikersafbeelding’. Als dit niet lukt is de foto waarschijnlijk te groot. Verklein de foto en probeer het opnieuw. In het vak 'Algemeen' staat een kopje 'Beschrijving'. Hierin kun je meer over jezelf vertellen zoals werkervaring, interesses enz.

Ik heb geen BIG-registratie. Kan ik toch meedoen met de Digitale Leerweken?
Ja, je kunt ook meedoen zonder BIG-registratie. Let op: Zonder registratienummer is het echter niet mogelijk accreditatiepunten te verwerven.

Workshops

Hoe meld ik me aan voor de workshops?
Op de homepage van de Digitale Leerweken vind je alle workshops. Volg deze stappen om je aan te melden voor een workshop:
• Klik op de titel van de workshop.
• Je komt nu op de aanmeldpagina van de workshop
• Klik onderdaan de pagina op ‘Meld je aan voor de workshop’. Je hebt dan vanaf 19 november 2018 toegang tot de workshops. 

Hoeveel tijd ben ik kwijt als ik wil deelnemen aan de workshops?
Gemiddeld genomen zul je voor een workshop ongeveer twee uur moeten investeren. We adviseren je om na je inschrijving voor de workshops de tijdinvestering en einddatum van de workshops (16 december) over te nemen. Op deze manier kun je tijd reserveren in je agenda om de workshop te doorlopen.

Moet ik de workshops in één keer volgen?
Voor alle workshops geldt dat je tussendoor kunt stoppen. Zorg er wel voor dat je een onderdeel (bijvoorbeeld het invullen van een vragenlijst) helemaal hebt afgerond voordat je stopt. Je kunt dan op een ander moment verder gaan. Let op: alle workshops hebben een einddatum (16 december).

Hoe meld ik me af voor een workshop?
Als je in een workshop terecht bent gekomen waaraan je toch niet deel wilt nemen, klik dan op ‘Zeg mijn lidmaatschap van (naam workshop) op'. Deze link vind je in de workshop rechts op de pagina, in het menu ‘Instellingen’.

Hoeveel workshops kan of mag ik volgen?
Je kunt zo veel workshops volgen als je wilt. Per workshop staat aangegeven voor welke doelgroep de workshop is bedoeld. Kies de workshops die voor jou van toepassing zijn.

Accreditatie en kosten

Hoe en wanneer vindt de toekenning van de accreditatiepunten plaats?
Voor deelnemers met een officiële BIG-, KABIZ- of NVVPO-registratie is accreditatie aangevraagd bij verschillende accreditatiebureaus. Als alle onderdelen van de workshop zijn doorlopen en het evaluatieformulier is ingevuld, is het mogelijk om een certificaat te downloaden. Bijschrijving van de accreditatiepunten voor de registers zal binnen 6 weken na afloop van de Digitale Leerweken plaatsvinden (indien accreditatie verleend wordt door de verschillende beroepsgroepen). Let op! Er kunnen pas accreditatiepunten worden bijgeschreven nadat het certificaat is gedownload.

Hoeveel accreditatiepunten kan ik verdienen?
Indien de accreditatiepunten eenmaal zijn toegekend, vind je de exacte puntentoekenning per workshop terug op deze pagina.

Wat kost deelname aan de Digitale Leerweken?
Je kunt gratis deelnemen aan alle workshops.

Aan welke CanMEDS-competenties draagt deze scholing bij?
Voor de beroepsgroep VSR: 40% Communicatie, 20% Kennis en Wetenschap, 40% Maatschappelijk handelen en preventie.
Voor het Kwaliteitsregister V&V/Register Zorgprofessionals: 20% Communicatie, 40% Kennis en Wetenschap, 40% Professionaliteit.
Voor de beroepsgroep KNMG (waaronder ABFE en ABAN): 40% Communicatie, 20% Kennis en Wetenschap, 40% Maatschappelijk handelen en preventie.

Technische ondersteuning

Kan ik de workshops volgen op een Ipad of mobiele telefoon? 
Je kunt de workshops het beste volgen op een pc. We hebben de workshops getest op een Ipad en de meeste workshops werkten prima, maar niet alles functioneert even goed als op een pc. De workshops zijn niet gemaakt om te volgen op een mobiele telefoon. Wel kun je uiteraard de filmpjes uit de workshops op je mobiele telefoon bekijken. 

Hoe ga ik in een workshop van het ene onderdeel naar het andere?
- Je navigeert of ‘bladert’ binnen de workshop door middel van de rood/grijze tabbladen. Door op de verschillende tabbladen te klikken, ga je van de ene studietaak naar de andere. 
- Onderaan elke studietaak staat ook een link naar de volgende studietaak.
- Aangezien je voor het volgen van deze workshop accreditatiepunten en een certificaat krijgt, is het noodzakelijk om alle (verplichte) opdrachten uit te voeren. Heb je een bepaalde studietaak nog niet gedaan, dan wordt de toegang tot de volgende studietaak beperkt totdat de opdracht is uitgevoerd. 
- Wil je meer weten over het doorlopen van de workshops? Kijk dan naar het het instructiefilmpje op de homepage

Kan ik ook terug naar een eerdere studietaak?
Ja, je kunt met de grijze tabs terug naar een vorige studietaak.

Wat heb je nodig om deel te kunnen nemen?
• Internetbrowser: wij adviseren om Chrome te gebruiken.
• Videokaart
• Geluidskaart & speakers/koptelefoon
• Up-to-date versie van Flash

Wat doe ik als de aanmelding van een workshop vastloopt?
Stuur een mail met details naar digitaalleren@soaaids.nl of bel 020 6262669 en vraag naar Suzan Bergh of Wessel Zweers.

Contact & privacy

Kan ik iemand, bijvoorbeeld een andere deelnemer, een privémail sturen?
Ja, je kunt iemand een privébericht sturen door op de enveloppe naast een profielfoto te klikken. Privé chatten kan niet. 

Kan ik met meerdere collega's tegelijk een workshop volgen?
Ja, van eerdere deelnemers weten wij, dat dat erg leuk is. Om accreditatiepunten te krijgen is het wel noodzakelijk dat jij als geregistreerde deelnemer de workshop doorloopt. Naast de workshops zijn ook de webinars bij uitstek geschikt om samen met anderen te kijken, mee te doen en over na te praten. 

Waar kan ik terecht met vragen?
Vragen en opmerkingen zijn van harte welkom! Laat het ons weten via digitaalleren@soaaids.nl .

Planning

Moet ik de workshops volgen op een vast moment?
Voor de meeste workshops geldt dat je je tijd flexibel kunt indelen. Bij enkele workshops is een (facultatieve) webinar of livestream ingepland. Dit vindt plaats op een vaststaand tijdstip. Let op! Alle workshops hebben een einddatum (16 december). Voor bepaalde workshops wordt een tijdspad geadviseerd.

Moet ik mijn deelname plannen?
Bij elke workshop staat welke tijdsinvestering er van je wordt verwacht. Bekijk wat er exact van je wordt verwacht voor de workshops waarvoor je je hebt aangemeld. Reserveer vervolgens tijd in je agenda om de workshop te kunnen volgen.

Nog vragen?
Mail ons! digitaalleren@soaaids.nl 

Laatste wijziging: zaterdag, 17 november 2018, 18:28