Informele zorg voor migranten

 Aan het eind van deze e-learning ben jij klaar om informele zorg en peer-counseling in je eigen praktijk te bespreken met je cliënten.

Voor wie is deze e-learning?
Verpleegkundig consulenten hiv en hiv-behandelaren.

Wat leer je?
Informele zorg en peer-counseling kan een bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen met een migratieachtergrond die leven met hiv. In deze e-learning leer je vanuit het kader van cultureel competent werken te kijken naar hoe informele zorg jouw cliënt kan ondersteunen. Aan het eind van deze e-learning ben jij klaar om het informele zorg en peer-counseling in je eigen praktijk te bespreken met je cliënten.

Wat ga je doen?
Je begint met de vier stappen naar cultuur sensitief werken. Daarna leer je meer over hoe je culturele kennis op kunt halen bij jouw cliënt en wissel je andere kennisbronnen uit met mededeelnemers. Je leest de achtergrond en effecten van informele zorg en hoe je het gericht kunt inzetten tijdens je consulten. We sluiten af met een voorstelrondje langs een aantal informele zorg organisaties. Je leert door middel van lezen en kijken naar video’s. Maar ook door reflectie en uitwisseling. We sluiten af met een praktijkopdracht.

De e-learning bestaat uit 5 studietaken

  1. Cultuur sensitief werken
  2. Culturele kennis
  3. Waarom informele zorg?
  4. Wanneer en hoe gebruik je informele zorg?
  5. Contact leggen met informele zorg

Hoe lang duurt de e-learning?
Je hebt ongeveer 120 minuten nodig om de hele e-learning te doorlopen.

Hoeveel studiepunten krijg je?
Lees meer over de accreditatie.