AIMS

Welkom bij deze AIMS e-learning.

In een samenwerking tussen verschillende universiteiten (Amsterdam en Maastricht), hiv behandelcentra, beroepsverenigingen en patiënten, is een interventie ontwikkeld om de patiënt te ondersteunen in therapietrouw.

De Adherence Improving self-Management Strategy (AIMS) is een interventie om therapietrouw met medicatie te ondersteunen. Het bestaat uit een speciaal voor dit doel ontworpen, gestructureerde 1-op-1 gesprekken tussen getrainde verpleegkundigen en patiënten, ingebed in de reguliere zorg. Als onderdeel van AIMS gebruiken patiënten elektronische pillenpotjes om hun eigen medicatie inname te monitoren. AIMS richt zich op patiënten met een verhoogde kans op therapietrouw problemen en therapie falen.

Door deze training te volgen, en daarnaast een face to face training bij te wonen, leer je als professional AIMS toepassen in je eigen praktijk.

Acute hiv

Herken jij de symptomen van een acute hiv-infectie? Weet jij welke vragen je aan een cliënt moet stellen om een risico-inschatting te kunnen maken? Weet jij hoe een acute hiv-infectie gediagnosticeerd kan worden? En weet je hoe dit praktisch geregeld wordt binnen je GGD/praktijk?


Wat leer je in deze e-learning?

In deze e-learning leer je waarom het belangrijk is om een acute hiv-infectie snel op te sporen en snel te behandelen, hoe je verschillende praktijkvoorbeelden kunt gebruiken om een risico-inschatting te maken en hoe een acute hiv- infectie getest kan worden.

Doelgroep

Deze e-learning is vooral bedoeld voor sociaal verpleegkundigen van de verschillende GGD’en en doktersassistenten werkzaam bij een huisartsenpraktijk.


De workshop bestaat uit 5 studietaken

  • Studietaak 1 Acute hiv-infectie
  • Studietaak 2 Risico uitvragen
  • Studietaak 3 Testen
  • Studietaak 4 Bespreken van de testuitslag
  • Studietaak 5 Praktijkvoorbeelden